Страх ескалації конфлікту з РФ переважає у прийнятті рішень партнерів – Кулеба

Страх ескалації конфлікту з РФ переважає у прийнятті рішень партнерів – Кулеба

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба каже, що найбільша проблема, з якою стикається Київ у війні з російським агресором, полягає в тому, що союзники бояться посилювати підтримку України, побоюючись ескалації конфлікту. З посиланням на TVN24.
На спільній панелі з польським колегою Радославом Сікорським в рамках форуму Campus Polska Przyszłości Кулеба підкреслив, що "війна забирає дуже багато ресурсів, грошей, зусиль, техніки.
"Але найбільші проблеми завжди починаються в головах людей. Від самого початку російського вторгнення найбільшою проблемою, з якою зіткнулася Україна, було те, що страх ескалації конфлікту домінував у прийнятті рішень нашими союзниками. Ви можете цього не знати, але, кожне прохання України про надання зброї нового типу спочатку зустрічало відмову", – повідомив Кулеба.

За його оцінкою, "якби страх перед ескалацією не був головним фактором, який впливав на рішення союзників, Україна зараз була б у набагато кращому становищі і отримала б необхідне озброєння набагато раніше".
Він додав, що "затягування війни коштувало нам життів українців і позначилося на нашій економіці".
За словами Кулеби, "найбільший виклик – переконати наших союзників підтримати нас, щоб вони не думали про реакцію Москви".
"Росіяни скинули сотні тисяч ракет, снарядів на нашу територію. Чому? Тому що вони мають дуже чітку стратегію і чітку мету: знищити Україну", – заявив глава МЗС України.

За його оцінкою, аргумент про можливу ескалацію з боку Росії став приводом для того, щоб не вживати рішучих дій, які б допомогли Україні перемогти.
"Не бійтеся реакції Росії, ми не боїмося. Ми нічого не боїмося. Допоможіть нам. Дайте нам те, що нам потрібно. Ми переможемо в цій війні і потім будемо читати в підручниках історії, як ми разом приймали рішення", – наголосив український міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.