У США затримали угорця за підозрою в закупівлі техніки для РФ

У США затримали угорця за підозрою в закупівлі техніки для РФ

У США затримали громадянина Угорщини Бенса Хорвата, якого звинувачують у порушенні експортного контролю США, спрямованого на Росію. Про це йдеться у заяві Міністерства юстиції США.
Згідно з інформацією американського відомства, громадянина Угорщини звинувачують в тому числі у змові з іншими особами з метою незаконного експорту радіокомунікаційних технологій американського походження.
Хорвату висунуто звинувачення за одним пунктом у змові з метою порушення Закону про реформу експортного контролю від 2018 року.
Він був заарештований після прибуття в міжнародний аеропорт Сан-Франциско 23 серпня.

"Як стверджується, обвинувачений намагався придбати радіостанції військового призначення для російських організацій, використовуючи багатонаціональний ланцюг закупівель, щоб уникнути контролю правоохоронних органів", – заявив помічник генерального прокурора Метью Г. Олсен з Відділу національної безпеки Міністерства юстиції.

Згідно з судовими документами, Хорват та інші особи керували багатонаціональною мережею закупівель, яка укладала прямі контракти з різними структурами російського уряду і працювала над великомасштабними проєктами, як-от будівництво систем оперативного радіозв'язку в Курській області Росії вздовж російсько-українського кордону.
Стверджується, що Хорват сам організував купівлю американських технологій радіозв'язку і контрабанду цих технологій російським державним кінцевим користувачам через мережу філій, розташованих в Іспанії, Сербії, Угорщині, Латвії та інших країнах.
Починаючи щонайменше із січня 2023 року Хорват та інші члени його мережі розпочали переговори з невеликою американською компанією з розповсюдження радіотехніки щодо закупівлі та експорту в Росію вироблених у США радіостанцій військового класу та відповідних аксесуарів.
Чоловік придбав 200 радіостанцій військового зразка і мав намір експортувати їх до Росії, але йому це не вдалося. Митна і прикордонна служба США затримала вантаж, запобігши потраплянню радіостанцій до рук російських користувачів.
Розслідуванням справи займаються Служба розслідувань національної безпеки, Служба кримінальних розслідувань Міністерства оборони і Міністерство торгівлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.