Глава Пентагону та Умєров провели третю телефонну розмову за 10 днів

Глава Пентагону та Умєров провели третю телефонну розмову за 10 днів

Міністр оборони України Рустем Умєров і глава Пентагону Ллойд Остін провели телефонні переговори. Це третя розмова міністрів за останні 10 днів.
Про це повідомляє Умєров в X (Twitter) та сайт Пентагону.
Умєров ввечері 23 серпня заявив, що провів щотижневу розмову з Остіном, у якій розповідав про поточну ситуацію на полі бою, нагальні потреби України та плани на найближче майбутнє.
"Однією з ключових тем була підготовка до наступної зустрічі Контактної групи з оборони України у вересні. Висловив подяку США за постійну і потужну підтримку України", – зазначив він.

У Пентагоні теж повідомили про розмову Остіна та Умєрова, які обговорили "поточні операції України і першочергові потреби".
Також Остін привітав українців з підготовкою до святкування Дня незалежності і підтвердив незмінну підтримку США в наданні допомоги Україні для боротьби з російською агресією.
Нагадаємо, Остін та Умєров також проводили телефонні розмови 19 та 14 серпня.
Варто додати, раніше стало відомо, що 24 засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" пройде 6 вересня.
Допомога від США
Вчора президент США Джо Байден оголосив про виділення Україні нового пакета допомоги на суму 125 млн доларів. Байден напередодні Дня незалежності провів розмову з президентом Володимиром Зеленським.
У Пентагоні розкрили зміст пакета. До нього увійшли боєприпаси, ракети, протитанкові системи Javelin та обладнання для боротьби з дронами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.