Опитування показало, кому у владі росіяни довіряють найменше

Опитування показало, кому у владі росіяни довіряють найменше

Жителі РФ найбільше довіряють своєму президентові Володимиру Путіну та військовим
Про це свідчать результати онлайн-опитування "Сприйняття росіянами війни в Україні", проведеного "Нью Імідж Маркетинг Груп" за підтримки видання "Ділова столиця".
Найбільший рівень довіри мають президент РФ Володимир Путін (47% — повністю довіряють, 29% — частково), військові в цілому (34 і 40% відповідно) та міністр закордонних справ Сергій Лавров 942% і 29%).
Далі з відривом йде голова уряду Михайло Мішустін (28% і 36%) та уряд у цілому (17% та 44%).
Натомість рейтинг недовіри наразі очолює секретар Ради безпеки Сергій Шойгу — йому цілком не довіряють 35%, частково — 25%. За ним йде голова Центрального банку РФ Ельвіра Набіулліна — 32% та 23% відповідно. Потім — заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв — 29% і 23%.
За ними йдуть голова Російської православної церкви патріарх Кирило (24% та 17%) й очільник Чечні Рамзан Кадиров (15% та 21%).
Найкращий баланс довіри-недовіри — у Путіна, 76% проти 21%. У військових — 74% проти 21%, у Лаврова — 71% проти 22%.
Дослідження проводилось 25 липня — 20 серпня 2024 року за методикою CATI (Computer Assisted Telephone Interview — телефонне опитування за інтерактивною структурованою анкетою). Вибіркова сукупність — 1200 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,8%.
Соціологи звертають увагу, що масові опитування в Росії мають свою специфіку: важко отримати максимально об’єктивні дані, з одного боку, через лояльність учасників до влади та її ініціатив, а з іншого — через побоювання репресій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.