Ізраїль не скасовує безвіз: посол пояснив нові правила в’їзду

Ізраїль не скасовує безвіз: посол пояснив нові правила в’їзду

Безвізовий режим між Україною та Ізраїлем не будуть скасовувати. Йдеться про ведення Ізраїлем система електронного повідомлення. Про це розповів посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.
"Це не візи, це система електронного повідомлення, яка поширюється на громадян усіх країн, з якими Ізраїль має безвіз. Такі ж системи є в Канаді, Сполучених Штатах, Австралії. І вони стосуються всіх країн, з якими Ізраїль має безвізовий режим, у тому числі України", – пояснив він.

Посол додав, що жодна з країн, яка має безвіз з Ізраїлем, крім України, не висловила негативних емоцій з приводу введення системи електронного повідомлення. Дипломат вважає, що це була спроба використовувати ситуацію із приїздом паломників до України.

"Ця ситуація жодним чином не спрямована проти України, жодної дискримінації немає, і ні про яке скасування безвізу, звичайно, не йдеться. Більше того, в Ізраїлі з технічних причин було ухвалено рішення відкласти набуття чинності цією електронною реєстрацією для всіх абсолютно країн на кілька місяців", – заявив дипломат.

Бродський зазначив, що введення вказаної системи призведе до зменшення випадків депортації людей. За його словами, люди, які їдуть до Ізраїлю з метою нелегально працювати, або не мають права на безвізовий в'їзд, не приїжджатимуть.
"Ідея в тому, щоб відсікти їх уже на етапі, коли вони, скажімо, купують квиток, щоб вони розуміли, що вони не мають права в'їхати", – сказав посол.

Він також нагадав, що безвіз поширюється виключно на туристів, які приїжджають на строк до 90 днів з кожних 180 днів. При цьому безвіз не передбачає автоматичного дозволу на в'їзд до країни.
Нагадаємо, у червні Ізраїль почав тестувати систему ETA-IL. За правилами, іноземці, які мають право на безвізовий в'їзд до Ізраїлю, повинні подати заявку на отримання дозволу на поїздку. Посольства України та Молдови обурилися через рішення Ізраїлю посилити умови безвізу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.