Правоохоронці викрили співробітницю Мін’юсту та її спільника на махінаціях

Правоохоронці викрили співробітницю Мін’юсту та її спільника на махінаціях

Працівники Державного бюро розслідувань затримали співробітницю Міністерства юстиції України та її спільника за підозрою у спробі шахрайськими діями заволодіти коштами великого аграрного підприємства.
"За даними слідства, головний спеціаліст відомства у червні 2024 року шляхом обману та зловживання довірою заволоділа 2 600 доларів США керівника одного з фермерських господарств. За ці кошти вона нібито мала перенести дату розгляду його скарги до Офісу протидії рейдерства та посприяти у позитивному результаті її розгляду.
В подальшому у підозрюваної виник умисел знову заволодіти його коштами на загальну суму близько 120 тис доларів США нібито за внесення у реєстр нерухомого майна відомостей про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення", – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

"Також чиновниця залучила спільником свого знайомого, громадянина іншої держави, який називав себе "впливовим чиновником" цього ж Міністерства і мав виступати гарантом виконання обіцянок", – зазначили в ДБР.

Правооохоронці не вказують ім'я підозрюваної, але за даними видання, йдеться Крістіну Налбандян.
1 серпня 2024 року спільники отримали перший транш у розмірі 30 тисяч доларів США та повідомили, що для позитивного розв'язання питання у заявника є два дні, щоб передати решту коштів.
При цьому, чиновниця хизувалася впливовими знайомствами з керівниками правоохоронних органів, зазначають у Бюро.
Після отримання коштів обох "ділків" затримали. Фігурантам оголосили про підозру у замаху на заволодіння чужим майном з попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.
До суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення в застави в еквіваленті 60 тисяч доларів кожному.
Передбачене статтями покарання – до 12 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.