У ЄС допускають, що західні військові проводитимуть навчання в Україні після війни

У ЄС допускають, що західні військові проводитимуть навчання в Україні після війни

Найвищий військовий посадовець на рівні ЄС, генерал Роберт Брігер допускає, що після завершення війни навчальні місії європейських військових для українців зможуть відбуватися в Україні.
Австрійський генерал Роберт Брігер, який очолює Військовий комітет ЄС, допустив, що після завершення війни навчання для українських військових від західних союзників можуть проходити і на території України.
"Я легко можу уявити, що наявна навчальна місія ЄС для українських військових буде розширена за межі запланованого 2-річного періоду", – зазначив Брігер.
Генерал зазначив також, що із завершенням гарячої фази війни Україні потрібно буде проводити масштабне розмінування і працювати над посиленням армії, і можливо було б доречно, щоб військові з країн ЄС "допомогли Україні у розмінуванні, розбудові сучасної культури в армії, навчанні з новітнім озброєнням і освоєнням сучасних стратегій національної оборони". За його словами, це "реалістична можливість".
У рамках навчальної місії ЄС для українських військових з листопада 2022 року пройшли навчання близько 30 тисяч українців.
"Ми досягнемо нашої цілі щодо навчання цього року 30 тисяч українських військових. Це удвічі більше, ніж початково планувалося", – зазначив генерал.
За його словами, навчальні модулі запропонували 17 країн-членів, а провідну роль у навчальній місії відіграють Німеччина та Польща.
Військовий комітет ЄС є найвищим військовим органом союзу, до його складу входять начальники штабів збройних сил усіх 27 країн-членів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.