У столиці Фінляндії тисячі людей вийшли на підтримку України

У столиці Фінляндії тисячі людей вийшли на підтримку України

У фінській столиці Гельсінкі з нагоди Дня незалежності України пройшла масова хода з соняшниками під гаслом "Разом за Україну – разом за мир".
Учасники ходи, яка йшла від площі Кансалайсторі до Сенатської площі, несли соняшники, велике полотно в кольорах українського прапора, а також різні плакати.
На акції був присутній прем'єр Фінляндії Петтері Орпо, а на Сенатській площі перед учасниками виступили міністерка закордонних справ Еліна Валтонен (Коаліційна партія), колишній очільник МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто (Зелені) та посол України у Фінляндії Ольга Діброва.

In a few minutes, March for #Ukraine will start in the heart of #Finland – #Helsinki. Honored that ????????Prime Minister @PetteriOrpo and the diplomatic corps joining us.#SlavaUkraini pic.twitter.com/LALbniApxk— UKR Embassy in FIN (@UA_Emb_FI) August 24, 2023
Крім того, на підтримку України та українців дзвонили дзвони Кафедрального собору. За даними поліції, акція зібрала в центрі столиці до двох тисяч осіб.

A beautiful and powerful end to my stay in Helsinki ❤️????????❤️???????? ❤️#HELSINKI #Ukraine #Peace pic.twitter.com/bDHSIs71UI— Charlotte Vegge (@CharlotteVegge) August 24, 2023

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.