Шмигаль: Україна та Польща створюють єдині пункти пропуску на кордоні

Шмигаль: Україна та Польща створюють єдині пункти пропуску на кордоні

Україна та Польща розпочали реалізацію ініціативи, згідно з якою на кордоні між країнами запустять єдині пункти пропуску.
Про це говорить повідомлення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.
За його словами, зараз завданням уряду є запровадження спільного митного та прикордонного контролю з країнами Євросоюзу.
"Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію. Пілотний проект реалізуємо на польсько-українському кордоні", – розповів глава Кабміну.

Він уточнив, що Україна хоче реалізувати таку ініціативу на кордоні з Румунією. Відповідну пропозицію вже надіслали румунській стороні.
Єдині пункти пропуску
Нагадаємо, нардеп Данило Гетьманцев ще у травні минулого року заявляв, що Україна готова запустити єдині пункти пропуску на кордоні з Польщею.
За словами заступника міністра розвитку громад територій та інфраструктури України Сергія Деркача, подібна ініціатива значно прискорить перетин кордону, оскільки потрібно буде проходити не два пункти пропуску, а один.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.