Смертельне ДТП з нацгвардійцем: суддя Тандир постане перед судом

Смертельне ДТП з нацгвардійцем: суддя Тандир постане перед судом

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо судді Олексія Тандира за фактом ДТП у стані алкогольного сп'яніння, внаслідок якої загинув військовослужбовець Національної гвардії. Про це заявили в Київській міській прокуратурі.
Згідно з матеріалами слідства, 25 травня Тандир, керуючи автомобілем Lexus ES350 в стані алкогольного сп’яніння рухався з істотним перевищенням допустимої швидкості руху. Тоді здійснив наїзд на військового Нацгвардії, який перебував на блокпосту. Внаслідок ДТП нацгвардієць загинув на місці.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.
Нагадаємо, вночі 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир біля блокпоста у Києві збив 23-річного бійця Нацгвардії Вадима Бондаренка. Від отриманих травм військовий загинув на місці.
За даними слідства, Тандир перебував за кермом у нетверезому стані. Йому оголосили підозру, а пізніше арештували без можливості внесення застави.
Після цього Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Тандира від виконання обов'язків судді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.