Кабмін спростив механізм направлення військових на лікування за кордон

Кабмін спростив механізм направлення військових на лікування за кордон

Кабінет міністрів України спростив механізм направлення військовослужбовців на лікування за кордон. Тепер проведення консиліуму військово-медичного закладу не потрібне
Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.
Так, тепер медзаклад, у якому лікується військовий, зможе самостійно формувати висновок про необхідність направлення на лікування за кордон. Цей заклад надсилатиме пакет документів до відповідного державного органу, що входить до складу сектору безпеки й оборони.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що це нововведення допоможе військовим максимально швидко й без зайвих бюрократичних процедур отримати необхідне лікування чи реабілітацію за кордоном.

А ось міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, що це рішення дозволить спростити процедуру направлення військових на лікування до клінік Європи.
"Українські бійці щодня ризикують своїм життям і здоров’ям, захищаючи наше з вами життя і свободу. Наше спільне завдання — забезпечити всі умови для надання їм усієї необхідної медичної допомоги", — сказав Ляшко.

Раніше для лікування військового за кордоном був необхідний консиліум, який створювали наказом керівника військово-медичного закладу. До його складу мали входити не менше п'яти лікарів.
Щонайменше двоє з них мали бути працівниками медзакладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу та не належать до сфери управління державних органів, що входять до складу сектору безпеки і оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.