Складна, але контрольована: Гуменюк розповіла, про ситуацію на півдні

Складна, але контрольована: Гуменюк розповіла, про ситуацію на півдні

На півдні країни ситуація залишається стабільно складною, ворог продовжує завдавати авіаударів по цивільних.
Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.
"Ситуація на півдні України залишається стабільно складною, але контролюється Силами оборони попри те, що ворог продовжує авіаудари", – сказала Гуменюк.

За її словами, вчора ввечері окупанти знову атакували Херсонську область керованими авіабомбами, росіяни били по сільськогосподарських угіддях і промисловості.

"Минула доба характеризувалася якраз атаками, зокрема і повітряними з використанням дронів, з яких, проводячи розвідку, ворог також скидає ВОГи. РФ активно б’є безпосередньо по критичній інфраструктурі, медичних об’єктах", – розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що російські війська, нехтуючи правилами та нормами міжнародного гуманітарного права, продовжують тероризм.
Нагадаємо, за свіжими даними Генштабу, на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької області росіяни готують евакуацію місцевого населення до Криму.
Також повідомлялося, що російські окупанти стали відчувати втрату позицій на Лівобережжі та облаштовують на півдні нові рубежі оборони подалі від лінії фронту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.