У ЗСУ розповіли про жорстокі бої на півночі від Бахмута

У ЗСУ розповіли про жорстокі бої на півночі від Бахмута

Бахмут продовжує залишатися епіцентром удару російських сил. На північ від міста, в районі Ягідного тривають жорстокі бої.
Про це говорить заява речника Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого в ефірі телемарафону.
"Бахмут залишається епіцентром удару ворога, де він концентрує свою увагу на тому, щоби прорвати нашу оборону. Зокрема, в районі таких населених пунктів, як Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне", – розповів Череватий.

За його словами, противик за минулу добу здійснив понад 300 обстрілів з різних видів озброєння, артилерії та РСЗВ.
"60 бойових зіткнень сталося, де ворог втратив за минулу добу 63 військовослужбовців убитими та 141 пораненими різного ступеня", – сказав Череватий.

Також він зазначив, що в районі Ягідного тривають зараз жорстокі бої, українське командування вживає заходів для недопущення просування ворога в цьому напрямку.
Відповідаючи на запитання про можливість потужного наступу на цій ділянці фронту з боку військ РФ, Череватий відповів, що якихось значних змін не відбулося.
Він додав, що противник уже не один місяць зазнає тяжких втрат, а динаміка бойових дій на цьому напрямку була і є доволі складною, але контрольованою українськими захисниками.
Додамо, за даними Генштабу ЗСУ, що росіяни у спробах захопити Бахмут втрачають убитими тисячі військових, а найманців ПВК "Вагнера" взагалі залишають на полях і не пускають назад живими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.