У Франції сотні тисяч людей взяли участь у протестах

У Франції сотні тисяч людей взяли участь у протестах

У вівторок сотні тисяч французів вийшли на третій раунд протестів проти запланованої пенсійної реформи, нові загальнонаціональні страйки порушили роботу громадського транспорту та шкіл, а також постачання електроенергії, нафти та газу.
Протести відбулися наступного дня після того, як французькі законодавці розпочали обговорення пенсійного законопроекту, який передбачає підвищення мінімального віку виходу на пенсію з 62 до 64 років. Цей законопроект є головним законодавчим актом другого терміну президента Еммануеля Макрона.
За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, у Парижі, Ніцці, Марселі, Тулузі, Нанті та інших містах на марші вийшли понад 750 тисяч осіб. Це менше ніж під час останнього протесту 31 січня. За даними організаторів, в акціях прийняли майже 2 мільйони людей.
Майже 60 тисяч протестувальників у французькій столиці пройшли маршем від площі Опери через все місто з плакатами "Збережи свою пенсію" та "Оподатковуйте мільярдерів, а не бабусь".
Більшість паризького маршу пройшла мирно, але були спалахи безладів; поліція повідомила, що затримала 17 людей за "кидання снарядів" та передбачуваний вандалізм.
Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн у вівторок захистила урядовий план, але припустила, що має місце для коригування.
"Я переконана, що можна знайти точки дотику. Я переконана, що ми можемо покращити цей текст разом. Це буде через дебати, протистояння ідей і, звісно, повагу" , – сказала вона, звернувши увагу на графіті, які з'явилися на місці проведення засідань. Національна асамблея, у тому числі на дверях, позначених цифрою "60".

Якщо нічого не буде зроблено, сказала Борн, податки та соціальні відрахування зростуть, а також збільшиться безробіття та знизиться купівельна спроможність. Від цього постраждають пенсіонери зі скромними пенсіями та "всі ті, хто працював все своє життя, і, звичайно, не великі боси", сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.