Глави МЗС Китаю та Японії поговорили телефоном

Глави МЗС Китаю та Японії поговорили телефоном

Міністри закордонних справ Японії та Китаю Есімаса Хаясі та Цінь Ган провели телефонну розмову, під час якої обмінялися думками про війну в Україні, розв'язану Росією.
Глави МЗС також домовилися про організацію низки зустрічей на всіх рівнях з метою нормалізації відносин у багатьох галузях.
Міністр закордонних справ Японії Есімаса Хаясі в ході бесіди висловив серйозне занепокоєння активізацією китайських військових навчань поблизу Японії, у тому числі спільно з Росією, в ході 50-хвилинної телефонної розмови зі своїм китайським колегою.
Дипломати пообіцяли працювати разом для реалізації конструктивних та стабільних відносин. Японський міністр наголосив на важливості миру і стабільності в Тайванській протоці, вимагаючи, щоб Китай найближчим часом зняв заборону на імпорт японських продуктів харчування, введену після аварії на Фукусімі в 2011 році.
Цінь висловив сподівання, що японська сторона буде обережна у своїх словах та справах щодо таких важливих питань, як двостороння історія та Тайвань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.