Залужний провів розмову з військовим керівництвом НАТО та США

Залужний провів розмову з військовим керівництвом НАТО та США

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний провів телефонні розмови з верховним головнокомандувачем обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі та головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.
Про це Залужний повiдомив у Facebook.

"Вчергове подякував за підтримку США у боротьбі українского народу за незалежність. Також поінформував щодо оперативної обстановки. Зауважив, що ситуація напружена, проте повністю контрольована".
В свою чергу співрозмовники надали високу оцінку діям Збройних сил України та запевнили у незмінній підтримці США щодо подальшого надання військової допомоги Україні.

Передісторія:
Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані Росією території України. 8 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення Збройними силами України міста Балаклія Харківської області. 10 вересня росіяни відійшли з міста Ізюм на Харківщині, яке було окуповане з 2 квітня. Загарбники втікали, залишаючи військову техніку.
12 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що Збройні сили України вже звільнили понад 6 тисяч квадратних кілометрів української землі від окупантів на різних напрямках.
За кілька днів контрнаступу Збройні сили України звільнили понад 300 населених пунктів, або 3,8 тис. кв. км, у Харківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.