Швейцарія повністю приєдналася до 14 пакету санкцій ЄС проти РФ

Швейцарія повністю приєдналася до 14 пакету санкцій ЄС проти РФ

Федеральна рада Швейцарії в середу, 16 жовтня, вирішила ухвалити решту заходів 14-го пакета санкцій Європейського Союзу проти Росії, ухваленого в червні.
Нові обмеження забороняють надання низки банківських послуг Росії, інвестування у російський сектор скрапленого природного газу, а також вимагають від бізнесу гарантувати, що його операції в третіх країнах не порушують чинних санкцій.
Окремо Швейцарія дозволила своїм компаніям подавати позови до швейцарських судів проти підсанкційних компаній для відшкодування збитків, яких швейцарські компанії зазнали в результаті свавільних судових розглядів у Росії або третіх країнах.

Додатково швейцарська Федеральна рада заборонила політичним партіям, неурядовим організаціям та постачальникам медіа-послуг приймати пожертви від російського уряду.
У липні Швейцарія приєдналась до частини 14-го санкційного пакета Євросоюзу проти Росії, внісши до свого чорного списку 69 фізичних та 47 юридичних осіб. У серпні країна також впровадила обмеження щодо російських діамантів.
14-й пакет санкцій, ухвалений ЄС 24 червня, передбачає низку додаткових заходів, зокрема в енергетичному, фінансовому та товарному секторах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.