Рютте анонсував засідання Ради Україна-НАТО у четвер

Рютте анонсував засідання Ради Україна-НАТО у четвер

Чергове засідання Ради Україна-НАТО відбудеться у четвер, 17 жовтня. Воно пройде на рівні міністрів оборони, заявив генсек НАТО Марк Рютте. З посиланням на пресслужбу НАТО.
За словами Рютте, засідання Ради Україна-НАТО відбудеться у четвер увечері. У його ході міністри оборони країн-членів Альянсу зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.
Планується, що під час зустрічі учасники обговорять ситуацію на полі бою в Україні та найнагальніші потреби українських захисників.

Рютте також додав, що робота зі створення нового командування НАТО у Вісбадені для координації допомоги та підготовки солдатів для України, а також виконання обіцянки виділити Україні 40 мільярдів євро у якості військової допомоги йде повним ходом.
"Союзники по НАТО надали Україні 20,9 мільярда євро військової допомоги у першій половині 2024 року, і союзники виконують свої зобов'язання до кінця року", – наголосив генсек.

Варто зауважити, що попереднє засідання Ради Україна-НАТО відбулося 28 серпня. У ньому брали участь посли країн НАТО.
Як зазначав тоді ще генсек НАТО Єнс Столтенберг, під час засідання союзники заявили про плани збільшити військову допомогу Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.