США розширили санкції проти Ірану через напад на Ізраїль

США розширили санкції проти Ірану через напад на Ізраїль

Міністерство фінансів США розширило цільові санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль 1 жовтня.
Про це повiдомляє сайт Мінфіну США.

"Сполучені Штати розширюють санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на напад Ірану на Ізраїль 1 жовтня, другий прямий напад на Ізраїль цього року. Ці дії посилюють фінансовий тиск на Іран, обмежуючи можливості режиму отримувати критично важливі доходи від продажу енергоносіїв для підриву стабільності в регіоні та нападу на партнерів і союзників США".
Згідно з цим рішенням, Міністерство фінансів США може накласти санкції на будь-яку особу, яка працює в нафтовому та нафтохімічному секторах іранської економіки.
Наразі санкції торкнулись 16 юридичних осіб у різних юрисдикціях та 23 танкерів, які брали "участь у поставках іранської нафти і нафтохімічних продуктів".
Передісторія:
1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет, а президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю зі збиттям. Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками за масштабну ракетну атаку на Ізраїль. Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Ізраїль наразі "ретельно зважує", якою буде його відповідь на масовану ракетну атаку Ірану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.