Байден попередив Іран про наслідки у разі замаху на Трампа

Байден попередив Іран про наслідки у разі замаху на Трампа

Президент США Джо Байден попередив Іран про наслідки у разі замаху на Дональда Трампа чи колишніх американських посадовців. Він зазначив, що будь-які замахи будуть розглядатися як акт війни.
Про це повідомляє The Washington Post.
Речник Ради національної безпеки США Шон Саветт заявив, що Вашингтон відстежував іранські погрози у бік Трампу протягом багатьох років, починаючи з часів, коли він був президентом.
У США попередили Іран про серйозні наслідки у разі замаху на Трампа та колишніх посадовців. Йдеться про колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона, екс-держсекретаря Майка Помпео та спецпредставника адміністрації Трампа з Ірану Браяна Хука. Останні два зараз перебувають під захистом влади.
"Якщо Іран нападе на будь-кого з наших громадян, включаючи тих, хто продовжує служити Сполученим Штатам або тих, хто служив раніше, Іран зіткнеться з серйозними наслідками", – сказав Саветт.

За словами високопоставленого чиновника адміністрації, Байден надіслав повідомлення "на найвищі рівні" іранського уряду, попереджаючи їх припинити змови проти Трампа та колишніх чиновників США.
Як зазначає видання, Байден наказав Раді національної безпеки попередити Іран про припинення погроз, додавши, що США розглядатимуть будь-які замахи на Трампа як акт війни.
Погрози Ірану
Нагадаємо, днями американські ЗМІ повідомили, що кандидат у президенти США Дональд Трамп попросив додатковий захист через погрози Ірану. Він запросив надати військові літаки, балістичне скло на мітингах та охорону.
Погрози Ірану пов'язані з бажанням Тегерана помститися за загибель генерала Касема Сулеймані, який командував елітним спецпідрозділом "Аль-Кудс" у складі Корпусу вартових Ісламської революції, який був убитий внаслідок авіаудару США у січні 2020 року. Погрози були направлені не лише проти Трампа, але й проти деяких колишніх посадовців.
Чинний президент США Джо Байден на тлі іранських погроз наказав посилити охорону Трампа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.