Міноборони просить СБУ перевірити постачальника консервів для ЗСУ

Міноборони просить СБУ перевірити постачальника консервів для ЗСУ

Після розслідуванння про неякісні консерви для ЗСУ, Міноборони звернулося до СБУ, щоб перевірити, чи не сфальсикував постачальник консервних виробів документи. У Міноборони додали, що попередня перевірка виявила "ознаки можливої підробки". З посиланням на Міноборони.
"Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони України звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супроводжуючих документів одним із постачальників продуктів харчування для ЗСУ.
Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів харчування до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника", – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що попередня перевірка виявила, що документи "мають ознаки можливої підробки: "Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року".

Йдеться про партію м'ясних стерилізованих консерв "Свинина тушкована", яку в серпні 2024 року поставили до однієї з військових частин Сумської області.
У Міноборони заявили, що розраховують на детальне розслідування ситуації.
"Міноборони закликає всіх громадян і представників медіа повідомляти про будь-які факти неякісного постачання продуктів або інших можливих правопорушень, які можуть негативно вплинути на діяльність ЗСУ", – йдеться у повыдомленні.

У відомстві також нагадали, що у 2025 році "Державний оператор тилу" планує випробувати нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ. Зміни торкнуться фінансової моделі взаємодії з постачальниками, товарної моделі та контролю якості. Зокрема, вся продукція проходитиме через розподільчий центр, де фахівці ДОТ забезпечать додатковий контроль якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.