Затримання голови Хмельницької МСЕК: Офіс генпрокурора просить про арешт

Затримання голови Хмельницької МСЕК: Офіс генпрокурора просить про арешт

Офіс генерального прокурора проситиме про арешт керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи. В якості альтернативи – застава у розмірі 500 млн гривень.
Про це розповіла речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець.
"Офіс Генпрокурор сьогодні вніс до Печерського райсуду столиці клопотання про обрання керівниці МСЕК запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У якості альтернативі прокурор проситиме застосувати заставу у розмірі 500 млн гривень", – розповіла Максимець.

Що передувало
3 та 4 жовтня правоохоронці провели обшуки в рамках кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. Обшуки відбулися у службових кабінетах та за місцем проживання керівниці МСЕК та її близьких родичів.
Під час обшуків:
у робочому кабінеті Крупи виявили 100 тисяч доларів, а також підроблені медичні документи та списки ухилянтів; у помешканнях Крупи та її родичів знайшли майже 5,24 мільйона доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також брендові прикраси та коштовності.
Гроші у помешканнях були виявлені майже в кожному куточку квартири.
У тому ж числі було виявлено й те, що родина чиновниці має:
30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві; 9 елітних автомобілів; корпоративні права на 48 мільйонів гривень; готельно-ресторанний комплекс на майже 3 тисячі квадратних метрів у Хмельницьку; нерухомість за кордоном; 2,3 млн доларів на валютних рахунках.
5 жовтня Крупу було затримано, а також оголошено підозру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.