Кабмин утвердил лицензионные условия, регулирующие обращение медицинского каннабиса

Кабмин утвердил лицензионные условия, регулирующие обращение медицинского каннабиса

Кабінет міністрів оновив ліцензійні умови, які врегульовують всі етапи обігу медичного канабісу. Про це заявили у Міністерстві охорони здоровʼя за підсумками засідання уряду.
Більшість нововведень стосуються саме культивування рослин канабісу для використання в медицині.
У постанові міститься вичерпний перелік документів, необхідних для отримання ліцензії, і умови її видання. Зокрема, ліцензіати зобов’язані вносити до електронної інформаційної системи обліку інформацію про операції з медичним канабісом не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з моменту їх вчинення.
Також вони мають звітувати про кількість наркотичних засобів, психотропних речовин до органу ліцензування щокварталу та щороку.

Постановою детально визначено процедуру ліцензування діяльності з вирощування конопель. Серед вимог – дотримання стандартів належної практики вирощування та збору рослинної сировини. Кожна рослина, партія продукції з медичного канабісу та фасована одиниця субстанції отримуватимуть унікальний електронний ідентифікатор, що забезпечить повну простежуваність на всіх етапах обігу.
Ліцензіат зобов'язаний організувати цілодобове відеоспостереження та охорону місць роботи з медичними коноплями. Виробництво продукції повинно відповідати нормам, узгодженим з вимогами ЄС.
Ліки на основі канабісу призначатимуться лікарем за електронним рецептом відповідно до затвердженого МОЗ переліку захворювань. Постанова набуде чинності через два місяці після публікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.