Угорський “ОТП банк” став основним банком для розрахунків росіян із ЄС

Угорський “ОТП банк” став основним банком для розрахунків росіян із ЄС

Після зупинення переказів австрійським Райффайзенбанком угорський "ОТП банк" став головним способом розрахунків РФ з ЄС. Про це пише The Moskow Times.
Російські компанії почали масово переходити в угорський "ОТП банк" з австрійського Райффайзенбанку після того, як останній ввів нові обмеження на валютні перекази.
Через наплив клієнтів-юросіб головний банк OTP не встигає обробляти транзакції. У результаті частина платежів у євро повертається назад у Росію.

Згідно з внутрішнім регламентом OTP, максимальний термін проведення транзакції становить 10 днів. Якщо головний банк не встиг завершити операцію вчасно, кошти повертаються.
2 вересня Райффайзенбанк перестав здійснювати вихідні перекази у валюті для всіх клієнтів, крім великих і міжнародних корпорацій.
Райффайзенбанк оголосив про обмеження заздалегідь, і в результаті в серпні залишки на рахунках недержавних компаній впали на 9,6% – до 531 млрд руб. За цей час розмір коштів корпоративних клієнтів "ОТП банку" збільшився на 6,2% – до 110,5 млрд рублів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.