Ізраїль ввів закриту зону біля кордону з Ліваном, Держдеп підтвердив військову операцію

Ізраїль ввів закриту зону біля кордону з Ліваном, Держдеп підтвердив військову операцію

Армія оборони Ізраїлю ввела закриту військову зону в районі північних прикордонних громад на тлі повідомлень про неминучу ізраїльську наземну операцію проти Хезболли в Лівані. Про це пише The Times of Israel.
Наказ був підписаний начальником Північного командування генерал-майором Орі Гордіном. Армія оборони Ізраїлю уточнює, що вхід у цю зону суворо заборонений.
Водночас американський телеканал CNN із посиланням на супутникові знімки повідомляє, що Ізраїль стягнув до кордону з Ліваном близько 100 ізраїльських одиниць техніки, від танків до вантажівок і бронетранспортерів. За даними журналістів, техніка перебуває приблизно за 9 кілометрів від кордону з Ліваном.

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер у понеділок, 30 вересня, повідомив, що Ізраїль поінформував США про серію обмежених наземних операцій у Лівані, які він планує.
«Вони поінформували нас про низку операцій. Наразі вони повідомили нам, що це обмежені операції, зосереджені на інфраструктурі Хезболли поблизу кордону, але ми ведемо постійні переговори про це», — заявив він.

Міллер також підкреслює, що Ізраїль має право захищати себе від Хезболли, а це означає переслідування інфраструктури терористичного угруповання в Лівані.
«Ми визнаємо, що часом військовий тиск може сприяти дипломатії. Це правда. Також вірно, що військовий тиск може призвести до прорахунків. Він може призвести до ненавмисних наслідків», — відповідає він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.