Бербок підтримує передачу Україні ракет Taurus – Bloomberg

Бербок підтримує передачу Україні ракет Taurus – Bloomberg

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримує запит України на крилаті ракети великої дальності Taurus ‒ попри полярну позицію канцлера Олафа Шольца. Про це пише Bloomberg.
Шольц виключив відправку зброї через побоювання, що це може спровокувати прямий конфлікт з Росією.
Бербок, членкиня партії Зелених, заявила, що військова підтримка Німеччини Україні продовжує зосереджуватися на системах протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури.
“Ми є демократією, у нас немає єдності в нашій коаліції, саме тому ми не надаємо Taurus”, ‒ сказала вона.

На запитання, чи підтримує вона особисто відправлення зброї, міністерка додала: “Очевидно”.
Хоча Німеччина є другим за величиною донором зброї в Україну після США, соціал-демократ Шольц не піддається тиску щодо постачання Києву ракет Taurus. Він стверджує, що радіус дії зброї у 500 кілометрів означає, що її можуть використати для ударів по цілях у глибині Росії, потенційно втягуючи Німеччину безпосередньо в конфлікт.

Водночас керівна коаліція нещодавно дозволила українському уряду використовувати зброю, яку надав Берлін, для націлювання на російську територію та ракетні об’єкти поблизу українського кордону.
Зазначимо, Бербок частково звинуватила війну Росії в Україні в нинішніх бюджетних обмеженнях Німеччини: “адже ми думали, що агресивна війна ніколи не повернеться на європейський континент”.
Вона зазначила, що урядовий альянс Шольца змушений витрачати “мільярди нашого бюджету”, які могли б інвестувати в модернізацію виробничої бази країни..
“Але оскільки наша безпека перебуває під загрозою, ми маємо багато інвестувати не лише у підтримку України, а й у нашу власну самооборону”, – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.