У Британії виписали перший штраф за порушення антиросійських санкцій

У Британії виписали перший штраф за порушення антиросійських санкцій

У Великій Британії виписали перший штраф за порушення антиросійських санкцій, введених проти РФ за її незаконне вторгнення в Україну. Штраф наклав британський офіс запровадження фінансових санкцій (OFCI).
Передає сайт Міністерства фінансів Британії.
Грошовий штраф наклали на компанію Integral Concierge Services (ICSL). Він пов'язаний із послугою з управління майном, яку ICSL надала особі, активи якої заморожені.
Як повідомляється, у період з 2022 по 2023 рік вищезазначена компанія здійснила або отримала 26 платежів у зв'язку з послугами, які вона надавала зазначеній особі. В ICSL робили це незважаючи на те, що знали чи мали підстави підозрювати, що такі дії є порушенням фінансових санкцій у Великій Британії.
Внаслідок цих порушень компанія була оштрафована на 15 000 фунтів стерлінгів. ICSL не заперечувала штрафу та виплатила його в повному обсязі.
Тим часом в OFCI заявили, що готові використати весь обсяг своїх законодавчих повноважень для переслідування тих, хто чинить серйозні порушення фінансових санкцій.
"Це покарання демонструє чітку відданість OFSI переслідувати порушення фінансових санкцій, де б вони не відбувалися. Від найбільших установ до найменших, всі зобов'язані дотримуватися режиму фінансових санкцій Великобританії", – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.