РФ поки що залишається одним із найважливіших постачальників газу до Європи – Bloomberg

РФ поки що залишається одним із найважливіших постачальників газу до Європи – Bloomberg

Російська Федерація залишається важливим постачальником енергоносіїв до Європи. Попри втрату позицій на європейському ринку, РФ забезпечила 15% імпорту газу в ЄС у 2023 році. З посиланням на Bloomberg.
За даними видання, станом на кінець 2023 року імпорт російського викопного палива до Європейського союзу становив близько 1 млрд доларів на місяць. Це нижче за пікове значення в 16 млрд доларів на місяць на початку 2022 року.
За даними Європейської комісії, на Росію припадало 15% від загального обсягу імпорту газу в ЄС у 2023 році, поступаючись Норвегії та США з 30% і 19% відповідно, і випереджаючи країни Північної Африки з 14%.

Більша частина російського газу надходить трубопроводами через Україну і Туреччину. А серед найбільших покупців – Австрія, Словаччина та Угорщина.
Такі країни, як Іспанія, Франція, Бельгія та Нідерланди, як і раніше, імпортують російський скраплений природний газ на танкерах. Потім частина цього газу змішується з іншими джерелами газу в європейській трубопровідній мережі, що означає, що він потенційно йде в Німеччину, незважаючи на заяви про відмову від російського газу.
Однак з позиції найбільшого постачальника трубопровідного газу Росію вже витіснила Норвегія. США також стали найбільшим постачальником скрапленого палива в Європу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.