ТЦК мобілізує працівників металургії замість пошуку ухилістів

ТЦК мобілізує працівників металургії замість пошуку ухилістів

Бізнес-асоціації закликають уряд України розробити і схвалити доцільний механізм економічного бронювання на тлі мобілізації працівників. Про це йшлося під час обговорення питання економічного бронювання на форумі ЕП "Український експорт: вікно відчиняється?".
"ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на робоче підприємство, стоїть на прохідній і за пів дня виконує норму за 2-3 місяці", – зазначив президент ОП "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

При тому, що всі підприємства об'єднання визнані критично-важливими для економіки, на них мобілізовано в середньому 20% працівників. Наприклад, на заводі "АрселорМіттал" у Кривому Розі вже мобілізовано 3,5 тисячі робітників, на підприємствах "Метінвесту" – близько 10 тисяч робітників, каже Каленков.

"Наші підприємства створюють багато робочих місць в інших галузях і інших регіонах присутності. Одне робоче місце в нашій галузі створює вісім у інших галузях", – зазначив він.

Крім того, за словами першого заступника генерального директора "Інтерпайп" Дениса Морозова, промислова компанія може забронювати лише до 50% працівників, що ускладнює роботу.
Підприємці закликали уряд розробити таку модель бронювання, яка б враховувала економічну складову бізнесу, бо вона у всіх різна.
"Будь-який підхід, де враховується заробітна плата – це також спірне рішення", – вважає Олександр Каленков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.