У Бундестазі прогнозують розвал урядової коаліції ще до кінця року

У Бундестазі прогнозують розвал урядової коаліції ще до кінця року

Віцепрезидент Бундестагу Вольфганг Кубицький вважає, що урядова коаліція Німеччини розпадеться ще до кінця цього року.
Про це він сказав в інтерв'ю Welt.
Кубицький, який також є віцеголовою коаліційної Вільної демократичної партії, після оголошення прогнозів щодо виборів у землі Бранденбург сказав, що для його партії настав "не найкращий вечір".
"Три рази поспіль близько одного відсотка. ВДП маргіналізована", – сказав він, посилаючись на результати виборів у трьох землях у вересні.

Також, за словами політика, успіх прем'єр-міністра Бранденбургу Дітмара Войдке не має нічого спільного з федеральною Соціал-демократичною партією. "Зелені" також втратили більше половини своїх виборців. Його висновок: "Люди втомилися від світлофорної коаліції".

"Рішення будуть прийняті цієї осені, і я не вірю, що, враховуючи її нинішні показники, ця коаліція доживе до Різдва", – сказав Кубицький.

"Існують абсолютно різні погляди на те, як знову запустити економіку. І або нам вдасться знайти розумний спільний знаменник протягом наступних 14 днів, трьох тижнів, або вільним демократам більше немає сенсу продовжувати брати участь у цій коаліції".
Кубицький звинуватив "Зелених" в ігноруванні реальності в міграційній політиці:
"Альтернатива для Німеччини стала сильною не тому, що вона така велика, а тому, що ми, як світлофорна коаліція, також зазнаємо невдач у міграційній політиці".
За даними земельної виборчої комісії, на виборах у Бранденбурзі партія прем'єр-міністра Дітмара Войдке (СДПН) набрала 30,9%, що є навіть кращим результатом, ніж у 2019 році.
Ультраправа "Альтернатива для Німеччини", яка тривалий час лідирувала в опитуваннях і яка виступає за скасування військової підтримки України, отримала 29,2% після підрахунку всіх голосів.
"Альянс Сари Вагенкнехт", який вперше брав участь у виборах, посів третє місце з 13,5%, тоді як ХДС отримав лише 12,1%, що є найгіршим результатом партії на земельних виборах у Бранденбурзі. Решта партій не долають прохідний бар'єр.
У Соціал-демократичній партії Німеччини Олафа Шольца раніше почали лунати пропозиції виключити його з виборчого списку на національних виборах наступного року і замінити більш популярним політиком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.