Американський оборонний гігант створить лінію з виробництва снарядів у Литві

Американський оборонний гігант створить лінію з виробництва снарядів у Литві

Американський оборонний гігант Northrop Grumman планує створити лінію з виробництва боєприпасів у Литві для посилення оборонної промисловості цієї країни.
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
У понеділок віцепрезидент компанії Стівен О’Браян підписав меморандум про взаєморозуміння з урядом Литви у столиці Вільнюсі, який передбачає виробництво 30-мм боєприпасів на вже існуючому державному підприємстві.
Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас очікує, що лінія буде готова до запуску протягом року, і зазначає, що боєприпаси використовуватимуть для бойових машин піхоти країни-члена НАТО.
Ця угода є продовженням аналогічного кроку Німеччини, коли на початку року компанія Rheinmetall AG оголосила про намір побудувати завод із виробництва артилерійських снарядів. Литва прискорює залучення виробників зброї, щоб зміцнити свою безпеку в умовах зростаючих загроз після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
"Цей проєкт не лише зміцнить давні тісні відносини між Литвою та США, але й принесе користь Литві та нашому регіону загалом, які, стикаючись із викликами безпеки, прагнуть зменшити залежність від довгих ланцюгів постачання", — заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте.

Нагадаємо:
Найбільші 15 оборонних компаній світу очікують подвоєння потоку замовлень до кінця 2026 року, до 52 млрд дол.
Акції оборонних компаній падають після повідомлень про те, що Німеччина вирішила скоротити військову допомогу Україні.
Німецький оборонний гігант придбає американського виробника військових гусеничних систем Loc на фоні рекордного зростання на ринку озброєнь після вторгнення Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.