Сибіга провів перші розмови з колегами з Норвегії та Бельгії

Сибіга провів перші розмови з колегами з Норвегії та Бельгії

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга, який заступив на посаду минулого тижня, провів перші телефонні розмови з колегами з Норвегії та Бельгії.
Про це він повідомив у своїх соцмережах.
Сибіга провів розмови з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде, а також бельгійською міністеркою закордонних справ Аджею Лябіб.
Щодо першої розмови він зазначив, що вони з Ейде говорили про наступні кроки у "нашому чудовому двосторонньому діалозі" та способи посилити довгострокову допомогу і розширити оборонну співпрацю між Україною та Норвегією.
У розмові з Лябіб міністр подякував Бельгії за "всю підтримку, військову допомогу, рішення прискорити надання F-16 та видатний прогрес у наближенні України до вступу в ЄС під час бельгійського головування".
Як відомо, обидві країни залучені до надання Україні західних винищувачів F-16, а Норвегія є співлідеркою "морської коаліції" у рамках формату "Рамштайн".
Нагадаємо, у перші дні після призначення Сибіга провів розмови з низкою інших іноземних колег.
Також Андрій Сибіга оголосив про перші кадрові зміни – звільнення з посади заступниці Ірини Боровець, а також відкликання тимчасового повіреного України у Грузії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.