“Укренерго” придбала 500 МВт резервів для стабільної роботи енергосистеми

“Укренерго” придбала 500 МВт резервів для стабільної роботи енергосистеми

НЕК "Укренерго" провела другий спеціалізований аукціон, на якому придбала 500 МВт автоматичних резервів відновлення частоти (аРВЧ) на строк 5 років.
Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".
Закуповувалося два види послуг:
579 МВт для підтримки енергосистеми шляхом збільшення видачі електроенергії; 421 МВт симетричного резерву, який дозволяє як завантажувати, так і розвантажувати електроустановки залежно від потреби системи.
Вдалося закупити:
240 МВт резервів на послугу завантаження в кожній годині, що складає більше ніж 41% від виставленої на аукціон потреби; 260 МВт послуг із завантаження та розвантаження (симетричний резерв), або 62% від потреби.
В аукціоні взяли участь 35 компаній, які подали 807 пропозицій, і всі вони попередньо визнані переможцями. Близько 90% учасників аукціону – нові для енергетичного ринку компанії.
Аукціон продемонстрував високу конкуренцію, а ціни пропозицій коливалися в межах від 484 до 1330 грн за мегават. Переможці отримають фіксовані контракти з "Укренерго" на 5 років, що дозволить їм побудувати нові енергетичні установки до жовтня 2025 року.
Довідка. Автоматичні резерви відновлення частоти (аРВЧ) – це тип резервів в енергосистемі, які використовуються для швидкого реагування на зміни в частоті електричної мережі. Вони призначені для підтримання стабільності енергосистеми, особливо при виникненні аварійних ситуацій або різких коливань попиту та пропозиції електроенергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.