У МВФ дали прогноз щодо тривалості війни в Україні

У МВФ дали прогноз щодо тривалості війни в Україні

Війна Росії проти України продовжиться і 2025 року. У зв'язку з цим Україні потрібно більше грошей для фінансування бюджету.
Про це заявив глава місії в Україні Гевін Грей.
"Ми зараз зосереджені на п'ятому перегляді програми, і я думаю, що контекст дуже зрозумілий. Війна триватиме довше. Війна навряд чи закінчиться цього року. На жаль, вона триватиме і наступного року", – сказав він.

У зв'язку з цим надія на швидке відновлення економіки України відкладена. "Економіка продовжить зростати, але не швидкими темпами", – заявив Грей.

За його словами, в уряді України також це розуміють та закладають вищі витрати бюджету на 2025 рік.
Глава місії МВФ заявив, як МВФ розглядає включення до розрахунків програми з Україною частини суми в 50 млрд доларів заморожених російських активів.
При цьому він зазначив, що поки що не було твердих гарантій від G7, що Україна отримає ці гроші. За його словами, ситуація має прояснитися у вересні.
"У 2025 році Україні знадобиться більше зовнішнього фінансування, ніж ми очікували. Я думаю, що значна частина коштів надійде від донорів. Але внутрішня політика України також має бути спрямована на досягнення бажаного результату", – додав він.

Нагадаємо,угода України з МВФ про програму EFF на 15,6 млрд доларів була схвалена у березні 2023 року.
У рамках програми Україна також отримала політичні зобов'язання від партнерів щодо виділення 122 млрд доларів до 2027 року. Водночас, МВФ розробив негативний сценарій для економіки України у разі затяжної війни. На цей випадок загальне фінансування України збільшиться до 140,7 млрд доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.