В Україні розпочав роботу новий координатор системи ООН Шмале

В Україні розпочав роботу новий координатор системи ООН Шмале

Новий координатор системи ООН та гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале розпочав роботу, змінивши попередницю Деніз Браун. Про це заявило представництво ООН в Україні.
"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш призначив Матіаса Шмале координатором системи ООН і гуманітарним координатором в Україні з 11 серпня 2024 року за погодженням уряду приймаючої країни", – йдеться у повідомленні.

Шмале має понад 30 років досвіду гуманітарної роботи, а також роботи з розвитку і відновлення. Раніше він працював старшим радником регіональної групи Управління з координації розвитку ООН в Африці, виконувачем обовʼязків координатора системи ООН і гуманітарного координатора в Нігерії, а також на кількох високих посадах у Близькосхідному агентстві ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA).
Він має ступінь доктора філософії з економіки розвитку та ступінь магістра з макроекономіки Вільного університету Берліну.
Зазначимо, що колишня координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун завершила свою місію в Україні. МЗС України зазначило, що українська сторона розраховує на продуктивну співпрацю з новим координатором системи ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.