США, Катар і Єгипет закликали Ізраїль та ХАМАС до термінових переговорів

США, Катар і Єгипет закликали Ізраїль та ХАМАС до термінових переговорів

Лідери Сполучених Штатів, Єгипту й Катару закликали в четвер Ізраїль і ХАМАС провести переговори 15 серпня щодо доопрацювання угоди про припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників. Про це йдеться у спільній заяві лідерів трьох країн, розміщеній у четвер не офіційному вебсайті Білого дому.
"Настав час укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників і затриманих. Ми втрьох і наші команди невтомно працювали протягом багатьох місяців над створенням рамкової угоди, яка зараз лежить на столі, і залишилося лише узгодити деталі її реалізації", – наголошується у заяві.

Зазначається, що угода базується на принципах, викладених президентом Байденом 31 травня 2024 року і схвалених резолюцією Ради Безпеки ООН.
Лідери закликали обидві сторони провести зустріч у столиці Катару Досі або столиці Єгипту Каїрі й "закрити всі прогалини й почати імплементацію угоди без подальших зволікань".
Нагадаємо, Рада Безпеки ООН 10 червня схвалила пропозицію США, представлену президентом Байденом, яка має на меті забезпечити негайне та стале припинення вогню в Секторі Гази, а також звільнення заручників.
Президент США Джо Байден оприлюднив 31 травня триетапний план Ізраїлю й підтриманий Штатами щодо припинення вогню в секторі Газа та звільнення заручників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.