Мадуро звернувся у підконтрольний суд переглянути результати виборів у Венесуелі

Мадуро звернувся у підконтрольний суд переглянути результати виборів у Венесуелі

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звернувся до вищого суду країни з проханням провести аудит президентських виборів після того, як лідери опозиції оскаржили його заяву про перемогу.
Про це повідомляє ABC News.
За його словами, правляча партія Венесуели готова показати всі документи щодо підрахунку голосів на виборах.
"Я віддаю себе в руки правосуддя. Я готовий піти під суд, бути допитаним і розслідуваним", – сказав Мадуро біля будівлі Верховного суду в Каракасі.

Мадуро погодився на перший крок до прозорості виборів, але суд, який перевірятиме результати, тісно пов'язаний з його урядом. Кандидатів у судді призначають федеральні чиновники і затверджують Національна асамблея, де більшість прихильників Мадуро. Центр Картера, який спостерігав за виборами, критикує цю ініціативу, вважаючи, що суд не забезпечить незалежну перевірку виборів.
Група з Атланти заявила, що не змогла перевірити оголошені результати виборів у Венесуелі. Вони критикували "повну відсутність прозорості" під час оголошення Мадуро переможцем. Виборча влада дозволила Центру Картера направити 17 спостерігачів.
Головний опонент Мадуро, Едмундо Гонсалес, і лідерка опозиції Марія Коріна Мачадо стверджують, що отримали понад дві третини рахункових аркушів, які свідчать про поразку Мадуро.
Вибори у Венесуелі
Виборчком Венесуели оголосив, що Мадуро отримав 51% голосів, продовжуючи соціалістичне правління. Опитування ж вказували на перемогу опозиції. Протести у вівторок вимагали від Мадуро визнати поразку. Міжнародні спостерігачі та Центр Картера заявили, що голосування не відповідало міжнародним вимогам чесності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.