Охоронця поліклініки, який не впустив людей в укриття, засудили на 4 роки

Охоронця поліклініки, який не впустив людей в укриття, засудили на 4 роки

Деснянський районний суд Києва визнав колишнього сторожа столичної поліклініки Вадима Мошкіна винним у залишенні у небезпеці, що призвело до смерті трьох людей. Йому призначено 4 роки тюремного покарання. Про це йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.
"Прокурором у суді доведено, що охоронець КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" під час оголошення сигналу "повітряна тривога" в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 не відчинив двері укриття, чим позбавив людей можливості зберегти собі життя. Такі його дії під час ракетного обстрілу Києва збройними силами РФ спричинили загибель трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання", – йдеться в повідомленні.

В прокуратурі також зазначили, що "обвинувачений своєї вини не визнав, і у вчиненому кримінальному правопорушенні не розкаявся".
Адвокат просив виправдати Мошкіна, і пояснював, що все відбулося дуже швидко і той просто не встиг відчинити двері в укриття.
Загибель трьох людей через зачинене укриття в Києві

У ніч на 1 червня 2023 під час ракетної атаки Росії в Києві загинули троє людей, серед яких – 9-річна дитина. Вони намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. Сторож Мошкін вважається відповідальним за відкриття дверей під час тривоги.
20 червня минулого року директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили про підозру. Голосіївський райсуд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Однак у серпні запобіжний захід Ткачуку змінили на нічний домашній арешт.
Загалом у справі про зачинене укриття підозри отримали чотири особи: перша заступниця голови Деснянської РДА, директор лікарні, заступник директора з технічних питань та охоронець медзакладу. Охоронця взяли під варту на два місяці без права на заставу, решті призначили цілодобовий домашній арешт.
29 червня суд змінив Мошкіну запобіжний захід – замість тримання під вартою він отримав нічний домашній арешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.