Один з найбільших держбанків Китаю пішов з Московської біржі

Один з найбільших держбанків Китаю пішов з Московської біржі

Один з найбільших державних банків Китаю, Bank of China, припинив співпрацю з Московською біржею після того, як вона потрапила під санкції США. Про це пише російське видання The Moscow Times.
Раніше "дочка" китайської кредитної організації – АТ "Бенк оф Чайна" – виконував функції клірингового банку по юаню, забезпечуючи проведення всіх операцій в китайській валюті на біржовому ринку.

Наразі кліринг операцій з юанем здійснює ICBC Bank – другий держбанк Китаю -, проте його діяльність також може бути припинена: ліцензія Мінфіну США, що дозволяє проводити операції з підсанкційною біржею, діє лише до середини серпня.
Коли її термін закінчиться, китайським банкам загрожуватимуть санкції, і біржова торгівля юанем у Росії може зупинитися, пише видання.
Раніше повідомлялося, що прямі платежі в юанях все частіше заморожуються або затримуються після того, як у червні США розширили критерії запровадження санкцій.
Російська "дочка" китайського Bank of China з 24 червня призупинила всі операції з банками РФ через американські санкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.