На Дніпропетровщині військовий разом з сином допомагали ухилянтам втекти з України

На Дніпропетровщині військовий разом з сином допомагали ухилянтам втекти з України

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб у складі батька та сина.  Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, а батьку ще і незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 3 ст. 332, ч.1 ст. 263 КК України). 

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

52 та 29-річний спільники змовились та з корисливих мотивів збирались влаштувати для військовозобов’язаного незаконний трансфер до Республіки Молдови. 

Слідством встановлено, що голова сімейства будучи військовослужбовцем ЗСУ в особистій розмові зі знайомим повідомив останньому, що може допомогти з перетином державного кордону України. Знайомий вагався. Тоді батько задіяв сина. Вони у двох три місяця завіряли військовозобов’язаного, що проблем не буде, бо вони неодноразово допомагали незаконно виїхати на територію Республіки Молдова іншим особам. Коли чоловік погодився, йому висловили вимогу про надання грошових коштів у сумі 6800 доларів США.  

Затримали обвинувачених у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання 6800 доларів США. Під час санкціонованого обшуку у батька було знайдено та вилучено автомат системи Калашникова та патрони до нього.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.