У РФ компанії масово шукають робочу силу в Африці через дефіцит – ЗМІ

У РФ компанії масово шукають робочу силу в Африці через дефіцит – ЗМІ

На тлі зростаючого дефіциту робочих рук, викликаного війною в Україні, російські компанії почали масово шукати працівників у країнах Африки.  Про це пише The Moscow Times з посиланням на дані рекрутингового сервісу hh.ru.
Як пише видання, у першій половині 2024 року кількість вакансій для представників "чорного континенту" зросла в десятки разів.

Найсильніше кількість вакансій від російських компаній зросла в Кенії – у 39 разів (зі 161 вакансії в першому півріччі 2023-го до 6,4 тис. вакансій у першому півріччі 2024-го). У Зімбабве показник збільшився у 15 разів, у Камеруні – у дев'ять разів, а в Замбії – у вісім разів. Крім того, різке зростання кількості вакансій було зафіксовано в Алжирі (у сім разів, до 1,7 тис.).
Кількість запрошень для іноземних робітників збільшилася на 68%, фахівців сільського господарства – на 63%, працівників у сфері видобутку сировини і будівництва – на 53 і 51% відповідно.
"Залучення мігрантів на позиції робітників і будівельників (загалом на низькокваліфіковані позиції) традиційно характерне для країн Середньої Азії, а цьогоріч – для низки країн Африки", – каже головна експертка hh.ru з ринку праці Наталя Даніна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.