Лідер німецької опозиції підтримує передачу Україні бойових літаків

Лідер німецької опозиції підтримує передачу Україні бойових літаків

Лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц (Friedrich Merz) висловився за посилення Німеччиною підтримки України для захисту від російської агресії і постачання їй бойових літаків.
В ефірі програми "Запитай себе" на телеканалі ARD у неділю, 14 липня, Мерц наголосив:
"Я вважаю, що ми повині допомогти Україні принаймні відновити суверенітет над власним повітряним простором. Оскільки ці ракетні атаки, яких зараз стається дедалі більше, на інфраструктуру, на об'єкти електро- і водопостачання, на лікарні і будинки для людей похилого віку, не можуть бути взяті під контроль лише з землі".

Саме тому, додав Мерц, постачання Україні бойових літаків у багатьох країнах, також в ЄС, є уже вирішеним питанням. "Ми, німці, не можемо залишитись осторонь", – заявив політик.
Нагадаємо, цього тижня на саміті НАТО у Вашингтоні держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Данія та Нідерланди розпочали передачу Україні американських винищувачів F-16. За його словами, літаки з'являться в українському небі цього літа.
Також передачу Україні цього року шести F-16 оголошувала Норвегія.
Як зазначав президент України Володимир Зеленський, Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16.
За відкритими джерелами, на озброєнні Бундесверу зараз перебувають два типи бойових літаків: багатоцільовий бойовий літак MRCA PA-200 Tornado і Eurofighter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.