У Польщі створять легіон для військових навчань українців у ЄС

У Польщі створять легіон для військових навчань українців у ЄС

Безпекова угода України і Польщі містить домовленість про створення Українського легіону – підрозділу, у якому зможуть пройти вишкіл на території Польщі громадяни України у Європі, щоб стати до лав Сил оборони України. Про це оголосив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єром Польщі Дональдом Туском у Варшаві.
Зеленський розповів, що в угоді зафіксовано домовленість про угоду на формування і підготовку на території Польщі Українського легіону – нового добровольчого військового підрозділу.

"Ми маємо дуже позитивний досвід польсько-українсько-литовської бригади, і на основі такого досвіду ми дамо можливість саме громадянам України, які зараз перебувають у Польщі, Литві інших країна ЄС добровільно приєднатись до оборони України.
Український легіон буде тренуватись у Польщі і буде оснащений партнерами. Кожен громадянин України, який вирішить бути в легіоні, зможе підписати контракт із ЗСУ", – розповів президент.

Угода з Польщею передбачає розробку механізму збиття російських ракет і дронів, що летять у бік території Польщі.
В ході пресконференції Туск також заявив, що ніхто не має права без України вирішувати питання мирного врегулювання з Росією, а також вести перемовини про європейську політику без схвалення ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.