Орбан у Китаї обговорив з Сі Цзіньпіном війну Росії з Україною

Орбан у Китаї обговорив з Сі Цзіньпіном війну Росії з Україною

Прем′єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який прибув з несподіваним візитом до Пекіну, провів переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном.
"Китай є ключовою державою у створенні умов для миру в російсько-українській війні (повномасштабній агресії РФ – ред.). Саме тому я приїхав на зустріч з президентом Сі в Пекін, всього через два місяці після його офіційного візиту в Будапешт", – сказав Орбан.

Агентство "Сіньхуа" проінформувало лише про факт зустрічі Орбана з лідером Китаю.

Російські пропагандисти повідомили, що під час зустрічі Орбан заявив, що Угорщина високо цінує "мирну" ініціативу Китаю щодо України.
"У разі конфлікту (повномасштабної війни РФ проти України – ред.), що йде по сусідству з Угорщиною, ми теж високо цінуємо вашу (КНР) мирну ініціативу", – сказав Орбан.

СNN зазначає, що візит Орбана до Пекіна і його зупинки минулого тижня в Росії та Україні відбулися лише через тиждень після того, як Угорщина перебрала на себе ротаційне головування в Раді Європейського Союзу – позицію, на яку скептично дивилися багато лідерів країн блоку, де Орбана вважають "неліберальним диваком".
Це також відбувається на тлі постійного занепокоєння – і глибоких розбіжностей – щодо того, як і коли буде вирішена війна в Україні, майже через два з половиною роки після російського вторгнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.