Політсили Ле Пен та Орбана можуть об’єднатися у Європарламенті – Bloomberg

Політсили Ле Пен та Орбана можуть об’єднатися у Європарламенті – Bloomberg

Представники політсили проросійської Марін Ле Пен можуть вийти зі своєї фракції в Європарламенті "Ідентичність та демократія" та увійти до альянсу прем'єра Угорщини Віктора Орбана. З посиланням на Bloobmerg.
За інформацією видання, члени "Ідентичності та демократії" планують зустрітися з союзниками по ЄС наступного дня після завершення виборів у Франції цими вихідними 6-7 липня. Вони хочуть обговорити майбутні фракції у Європарламенті.
Декілька членів фракції обговорюють можливість приєднання до нового альянсу, про який цього тижня оголосив прем'єр Угорщини Віктор Орбан.

Відповідаючи на запитання щодо можливого союзу з Орбаном, Ле Пен сказала, що її партія розгляне можливі варіанти після виборів.
До фракції Орбана також можуть приєднатися праворадикали з Австрії, Чехії та Італії. Щоб отримати офіційне визнання, фракція має складатися щонайменше з семи країн.
При цьому фракція "Ідентичність і демократія" опинилася на межі розпаду – вона припинить існування, якщо звідти вийде хоча б один учасник.
Нагадаємо, раніше у Франції на виборах до Європарламенту партія Ле Пен "Національне об'єднання" значно обійшла партію президента Еммануеля Макрона "Відродження".
На цьому тлі глава французької держави вирішив розпустити парламент. Перший тур виборів у Франції вже відбувся. Там також перемогло "Національне об'єднання".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.