Чиновники США та Європи закликають Білий дім зняти всі обмеження на удари по РФ – ЗМІ

Чиновники США та Європи закликають Білий дім зняти всі обмеження на удари по РФ – ЗМІ

Багато чиновників в Сполучених Штатах Америки (США) та за кордоном наполягають на тому, щоб Білий дім скасував усі обмеження щодо застосування Збройними силами України (ЗСУ) американського озброєння проти території Росії. З посиланням на Defense News.
Як розповідає видання, незадовго до червневої зустрічі в Брюсселі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, під час розмови з журналістами, заявив про підтримку дозволу Україні завдавати ударів по Росії західним озброєнням. Вів наголосив на двох моментах:
близьке розташування Харкова до кордону та лінії фронту ускладнює для України захист; уникнення ескалації не повинно бути тягарем для України.

"Україна має право завдавати ударів по військових цілях на російській території – частина права на самооборону – і ми маємо право підтримати їх у захисті", – заявив він.

Зокрема послабити обмеження адміністрацію Байдена закликали члени Конгресу, серед яких є провідні демократи. До них також приєднались багато європейських партнерів.
"Росія організовує атаки з російської території, а ми накладаємо обмеження на Україну. Це нонсенс", – заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас в інтерв'ю Defense News.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.