Столтенберг: НАТО вітатиме летальну допомогу Україні від Південної Кореї

Столтенберг: НАТО вітатиме летальну допомогу Україні від Південної Кореї

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс вітатиме рішення Південної Кореї щодо надання Україні летальної допомоги.
Про це говорить його інтерв'ю Yonhap.
Столтенберг зауважив, що НАТО вітатиме "будь-яку серйозну підтримку" України з боку Південної Кореї, зазначивши, що такі питання, як загрози Північної Кореї та війна в Україні, показують, що заходи безпеки не залежить від регіону.
"Південна Корея має розвинену оборонну промисловість. У вас є великі обсяги боєприпасів і все, що потрібно Україні, але, звичайно, Південна Корея повинна ухвалювати ці рішення", – сказав Столтенберг.

Водночас генсек НАТО наголосив, що не слід проводити будь-які паралелі в етичній площині між допомогою Росії з боку Північної Кореї та можливою допомогою Україні з боку Південної Кореї.
Він зауважив, що допомога Росії має незаконний характер, оскільки Москва порушила міжнародне право, розпочавши війну проти України.
"Допомога Україні, яка захищає себе, має законний характер", – підкреслив він.

Що передувало
Нагадаємо, після того, як Північна Корея та Росія підписали пакт про взаємну оборону у разі війни, Південна Корея розгляне можливість постачання зброї в Україну.
Варто зауважити, що Південна Корея є однією із країн, яка не постачає озброєння в Україну безпосередньо через законодавчі обмеження.
Однак у 2023 році в Сеулі допустили розширення допомоги Києву, якщо Україна зазнає широкомасштабного нападу на цивільне населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.