Кабінет міністрів звільнив Мустафу Найєма

Кабінет міністрів звільнив Мустафу Найєма

Кабінет міністрів на засіданні 18 червня звільнив голову Агентства відновлення Мустафу Найєма та двох його заступників: Андрія Івка та Валерію Іванову. Обов'язки голови агентства виконуватиме третій заступник Роман Комендант. З посиланням на пресслужбу уряду.
"Кабінет міністрів України погодив рішення про моє звільнення за власним бажанням. Формальності дотримано. Дякую всім, хто допомагав і був поруч. Усій моїй команді, керівникам та працівникам Служб відновлення в областях", – написав Найєм у Facebook після звільнення.

Найєм сам подав у відставку 10 червня, заявивши про постійну протидію і спротив.

Голова Агентства відновлення назвав кілька причин для своєї відставки: скорочення бюджетів на проєкти з відновлення та утримання доріг, "кошмарення" бюрократією з боку уряду, урізання зарплат для працівників.
Останньою краплею для Найєма стало те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль не пустив його на конференцію з відновлення України у Берліні.
Найєм очолював Агентство відновлення з моменту його створення у 2023 році. Це агентство – колишній Укравтодор, до якого уряд приєднав Укрінфрапроект.
Перед цим із серпня 2021 року Найєм був заступником міністра інфраструктури.
У період з листопада 2019 року до квітня 2021 року він працював заступником гендиректора концерну Укроборонпром, поки його посаду не скоротили.
У 2014-2019 роках був депутатом Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка, а раніше багато років працював журналістом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.