США закликали ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю щодо припинення вогню

США закликали ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю щодо припинення вогню

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван закликав угруповання ХАМАС відповісти та прийняти умови запропонованої Ізраїлем угоди щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників, спрямованої на припинення війни. Про це пише The Hill.
Президент Джо Байден оголосив про цю пропозицію наприкінці минулого місяця, заявивши, що вона включає план з трьох частин щодо припинення боїв та звільнення решти заручників.
"На сьогодні найефективніший, найнадійніший та найправильніший спосіб вивести всіх заручників — це досягти всеосяжного припинення вогню та угоди щодо заручників, яку президент Байден описав публічно декілька днів тому і яку прийняв Ізраїль, тепер, коли ми очікуємо відповіді ХАМАС", – сказав Салліван.

"Якби ХАМАС погодився на цю угоду, вогонь би припинився, заручники повернулися б додому, гуманітарна допомога надходила б більше, і для палестинського народу настав би кращий день", – додав він.

Зазначається, що ХАМАС усе ще утримує понад 100 заручників у секторі Гази, понад 30 із них вважаються мертвими.

Внесена США до переліку терористична група викрала понад 250 людей з півдня Ізраїлю під час несподіваного нападу 7 жовтня, під час якого було вбито близько 1200 людей. Близько 100 заручників були звільнені внаслідок тижневої угоди про припинення вогню в листопаді минулого року.
Зауваження Саллівана пролунали через день після проведення в Газі спеціальної операції, під час якої було врятовано чотирьох заручників.
"Завтра, навіть сьогодні, може бути припинення вогню, якщо ХАМАС погодиться на угоду. Тож, з нашої точки зору, світ має продовжувати чітко та рішуче посилювати це повідомлення. Ми ще не отримали офіційної відповіді… відповіді від ХАМАС. Ми чекаємо на це", – сказав Салліван.

Минулого тижня лідери 18 країн, громадяни яких є заручниками, виступили зі спільною заявою, в якій закликали ХАМАС та Ізраїль погодитися на пропозицію про припинення вогню.
"Ми закликаємо ХАМАС закрити цю угоду, з якою Ізраїль готовий рухатися вперед, та почати процес звільнення наших громадян", – йдеться у заяві лідерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.