Канада ввела санкції проти компаній, причетних до торгівлі зброєю між Росією та КНДР

Канада ввела санкції проти компаній, причетних до торгівлі зброєю між Росією та КНДР

Канада сьогодні, 21 травня, ввела санкції проти компаній, які допомагали доправляти балістичні ракети з КНДР до Росії. Їх потім використовували для бомбардувань України.
Про це говорить заява міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі.
"Сьогоднішні санкції спрямовані проти фізичних і юридичних осіб, які сприяли незаконному транспортуванню зброї, включно з балістичними ракетами, з Північної Кореї до Росії. Є зареєстровані докази того, що цю зброю Кремль використовував для ведення агресивної війни проти України у 2023 і 2024 роках", – пише МЗС Канади.

Хто потрапив під обмеження
Зазначається, що двоє осіб, які потрапили сьогодні під санкції, є високопоставленими представниками російських підприємств, які тісно пов'язані з російськими військовими і беруть участь у транспортуванні зброї з Північної Кореї до Росії.
Шість організацій, які потрапили сьогодні під санкції, є російськими судноплавними компаніями, що володіють, управляють та експлуатують літаки, а також вантажні судна, які використовували для завершення поставок зброї з Північної Кореї в Росію.
Співпраця РФ і Канади загрожує Європі
Жолі повідомила, що Канада засуджує військову співпрацю Росії з Північною Кореєю, яка має наслідки для безпеки в Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі.
"Канада залишається непохитною у своїй прихильності суверенітету України та її народу перед обличчям жорстоких дій Кремля", – додала вона.

Санкції за співпрацю РФ і КНДР
РФ і КНДР стали тісно співпрацювати торік і Кремль став отримувати від Північної Кореї зброю. Країни Заходу засудили це і пригрозили новими санкціями. Нещодавно США ввели санкції проти росіян, які організували постачання зброї з КНДР до РФ.
Потім Велика Британія ввела санкції проти трьох компаній, які торгують зброєю в обмін на нафту між Росією і Північною Кореєю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.